2011. november 9., szerda

ESKÜVŐI TANÁCSOK ÉS A VÁLASZTÁS LEHETŐSÉGE

Azért hoztam létre ezt a blogot,hogy ötleteket adjak a saját munkáimból a választás megkönnyítésére. Megtalálható benne számtalan stílus és egyedi kivitelezés , sok esetben leírással, hogy milyen egyéniségnek ajánlom. Lehetőségeimhez mérten szívesen válaszolok a feltett kérdésekre és tanácsokkal látlak el benneteket , megkönnyítve a döntést.






Az esküvői készülődés szerves részét képezi a menyasszonyi torta és a desszertek kiválasztása. Sokszor méltatlanul az utolsó pillanatokra hagyva, azzal érjük be amit  találunk, pedig a lehetőségek sokkal kihasználhatóbbak, ha idejében feltárjuk azokat.Érdemes még a szezon elején feltérképezni minden olyan helyet, ahol megtalálhatjuk a hozzánk legközelebb álló finomságokat. Fontos, hogy megtaláljuk az ízlésünkhöz legközelebb álló cukrászdát . A  desszertek kiválasztásánál és az ízeknél viszont nem szabad csak magunkra gondolni! Figyelembe kell venni a vendégek széles választékot igénylő elvárásait és a közízlésnek való megfelelést.
A meghívottak azért érkeznek, hogy osztozzanak a legszebb pillanatainkban és részeseivé váljanak a Nagy Napnak. Kötelességünk tehát minden tőlünk telhetőt megtenni azért, hogy jól érezzék magukat. A desszertek kiválasztásánál vegyük figyelembe, hogy az emberek még mindig a csokoládé bűvkörében élnek. Legyen olyan finomság, ami jó minőségű csokoládét tartalmaz. A frissítő gyümölcsös falatokról sem szabad elfeledkezni, mert színviláguk és üdítő hatásuk emelheti az est fényét.
Ne ragadjunk le a hagyományos ízeknél és maradjunk a megszokott lakodalmas süteményeknél. Sokkal maradandóbbá tehetjük az estét, ha különleges ízű és formavilágú desszerteket sorakoztatunk fel a kínálatban. Annak függvényében válasszunk süteményt, hogy mely évszakra esik az alkalom. Míg a nyári kánikulában jobban esnek a frissítő, könnyed falatok, addig hűsebb napokon jobb a töményebb és csokoládés lehetőségeket választani.
A menyasszonyi torta kiválasztásánál egy szempont van amit követni érdemes és az nem más mint a saját ösztönünk!
A legfontosabb, hogy találjuk meg azt a szakembert akire rábízhatjuk azt a nemes feladatot, hogy elkészítse az est fénypontját. Nem szabad behódolni a torta külsejénél mások elvárásainak, sokkal inkább fontos az, hogy magunkat képviseljük vele. Ne álljunk be a tucat-tortákat gyártó cukrászdák vendégei közé, készíttessünk valami sokkal személyre szabottabb költeményt, hiszen nem mindegy milyen torta fog visszaköszönni a fotókon. A torta szeletszámának a hiedelmekkel szemben nem kell megegyeznie a vendégek számával, elég ha csak a meghívottak 70-75%-ával számolunk, hiszen a számolt szeletek cukrászdai méretűek és nem fog minden vendég a tortából fogyasztani.
Az ízek kiválasztásánál ismételten vegyük figyelembe a vendégek igényeit, de válasszunk érdekes ízkombinációkat a feledhetetlen pillanatokért.
Bár a torta véleményem szerint a három szintes kivitelnél nyeri el az elegáns külsőt, kisebb esküvőknél is megtalálhatjuk a megfelelő megoldást az esztétikus optikai élmény biztosítására.
Látványelemként használhatunk előre felszeletelt tortákat, melyek azon túl, hogy könnyen kezelhetők és változatosságot nyújtanak, a vendégek távozásakor könnyen elcsomagolhatók. Köszönőajándékként adhatunk dobozkában előre elkészített aprósüteményt , de bátran választhatunk apró kis desszertet a pár monogramjával  vagy a menyasszonyi torta stílusában díszítve.Ezeket a vendégek távozásakor kioszthatjuk és ezzel is megkönnyítjük a búcsúzás körülményeit.
Ízekben széles palettán mozog a választék .A könnyed mousse töltettől a trüffelig bármit választhatunk.A tavalyi szezon kedvence a szedres.mákos mousse továbbra is hódít, de a fehércsokoládés-mangó mousse is nagyon kedvelt kombináció. A narancsos-csokoládé és az áfonyás-mascarponés mousse választása esetén a siker csaknem garantált.
A trendeket követve az idei év a púder színeket részesíti előnyben, de azt ajánlom, hogy mindenki a saját egyéniségének és stílusának megfelelő színt válasszon. A klasszikus fehér vagy ekrü mellett a zöld, az ezüst árnyalatok, a természetes színek kapnak teret, de a bevállalósabbak továbbra is használhatnak fekete-fehér vagy bordó-narancs kombinációkat. Formailag a lehetőségek tárháza végtelen: a lények , hogy ne legyen a torta túlzsúfolt, mesterkélt. Közkedveltek a fodrok, a hullám és indaminták, de ez esetben abszolút minimális díszítéssel. A letisztult egyszerű formák hódítanak és mindez az elegancia jegyében kivitelezve.
Továbbra is kedveltek az apró mini desszertekből vagy muffinokból, tortaállványra összeállított csodák, melyek a praktikusság mellett szemet gyönyörködtető esztétikai élményt nyújtanak. Használjunk bátran kiegészítőként szatén szalagokat, csipkéket, brossokat, ez utóbbi szép emlék lehet a menyasszony számára.

Összegzésként elmondható, hogy légy önmagad és vállald az egyéniséged a Nagy napon, ne légy megalkuvó, házasodj úgy ahogy jólesik  ...........

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése