2013. június 2., vasárnap

Vintage stílus sajátos felfogásban...



Mint azt írtam elég kemény volt ez a hétvége! A torták sokasága felemésztette a napokat, de a végeredmény mindenért kárpótolt....
A legtöbb bosszúság ezzel a csinos kis tortával volt, melyet Fenyőharasztra vittünk.
Bosszúság.... ma már csak nevetek magamban rajta, na de akkor azt hittem néhány pillanatban, hogy az égiek összeesküdtek ellenem :)



Amikor Andrea megkeresett, hogy készítsem el a tortát a számukra nagyon kattogtam rajta, hogy mennyire jó lesz valami nem megszokott " Józsis" tortát készíteni.  Az volt az alapkoncepció, hogy legyen egy kicsit szokatlan a kivitelezés és passzoljon a helyszín illetve az esküvő hangulatához....
Így jött az utazóbőrönd és a klasszikusan elegáns torta kombinációja szóba.
A bőröndöket mindig nagyon szerettem készíteni, mert a végeredmény kivétel nélkül örömet okoz a szemnek ( legalábbis nekem igen :)
Na de a torta az feladta a leckét.....

Nem is az volt a gond, hogy hogyan legyen elkészítve, hanem az, hogy a tortát mire készen lett újra kellett burkolni, mert akkor vettem észre a papíron amikor már félig össze lett szerelve, hogy vaníliaszínű és nem fehér :)

Na ez kikészített teljesen :)
Mindez akkor volt amikor már javában esteledett és a tortát másnap hajnalban útrakész állapotba kellett hozni...


De megoldódott minden és a végeredmény kárpótolta az elvesztegetett időket.
A részletekben el lehet veszni.... minden porcikája rejteget valami édeset !
Szó szerint is, mert a felső torták gyümölcsös, friss töltést kaptak, míg az alsó bőrönd torta Matias torta lett, ami 70% os csokiból készült.


Annyira elegáns és barokkos hangulatot áraszt a végeredmény és a már elkészült torta  bevéste magát az emlékezetembe. A kis jelvények amik megjelennek rajta, mint stíluselemek, a csipkék, az indaminták, a varrt hangulatú szegélyek olyanok mind mint egy időutazás a divat világába...
Remélem elérte a célját a torta a pár nagy napján és a vacsora méltó koronája lehetett.

2 megjegyzés:

  1. Hát tényleg nem Józsis de azért nagyon szép és elegáns és elröpíti az embert a Barokk korszakba.
    És a bőrönd, nem is hiszem el hogy nem igazi :)
    Gratula nagyon igényes és szép lett az összhang !

    VálaszTörlés
  2. Hát ha elém egy ilyen tortát odatettek volna, biztos nem lett volna szívem a kést belevágni, nemhogy még feldarabolni, és szétosztogatni a násznépnek!

    VálaszTörlés